Zo gebruik je de sous-vide functie op je AEG stoomoven
Oplossing

Breng een revolutie teweeg in je kookspel met de sous-vide functie op jouw AEG stoomoven. Deze kookmethode houdt vocht, aroma, voedingsstoffen en smaak vast en zorgt voor professionele resultaten. Omdat het voedsel zelf gaart in vacuüm afgesloten zakken, intensiveert deze kookmethode de smaken van alles wat je bereidt en elimineert het vrijwel het risico van overgaren. Je vindt deze functie op AEG SteamPro stoomovens.
Sous-vide wordt vaak geassocieerd met vlees, maar je kunt ook vis, gevogelte, groenten en aardappelen sous-vide bereiden. Je kan zelfs sous-vide eieren maken voor perfect gestold wit en vloeibaar eigeel.
Wat je nodig hebt
Behalve je SteamPro stoomoven heb je sous-vide zakken en een vacuümtoestel nodig.
Sous-videzakken
De vacuümzakken van AEG zijn ontworpen om gerecycleerd te worden en zijn gemaakt van beter recycleerbaar plastic dan de vorige modellen. Ze worden ook geproduceerd met tot 40% minder CO2-uitstoot dan voorheen. De zakken zijn compatibel met sousvide-ovens, vacuümmachines en vacuümlades, je vindt ze hier.
Vergeet niet om de vacuümzak na het koken te recycleren. Verwijder na gebruik van de vacuümzak alle voedselresten uit de zak om verontreiniging in de vuilnisbak te voorkomen.
*De zak is gemaakt van NEXT FLEX MP0X (Formaat>A4) dat recycleerbaar is volgens EN 13430 (gelijk aan DIN EN 13430)
**Volgens een levenscyclusanalyse (LCA) uitgevoerd door AEG
Vacuümtoestel
Om de sous-vide zakken te sealen heb je een vacuümtoestel nodig. Er zijn vrijstaande vacuümmachines en inbouw vacuümlades. Met de vrijstaande vacuümmachines kom je een heel eind om met minimale inspanning te experimenteren met sous-vide koken. Onze vrijstaande vacuümmachines zijn flexibel en gebruiksvriendelijk.
Wil je sous-vide koken naar een hoger niveau tillen, dan kun je je keuken uitrusten met een inbouw vacuümlade, voor een soepel kookproces en een luxe uitstraling.
Ontdek onze inbouw vacuümlades.
Hoe de Sous-Vide functie te gebruiken
- Vul het waterreservoir tot het aangegeven maximumniveau en schuif het terug op zijn plaats.
- Plaats uw eten in een sous-videzak en vacumeer het. Leg de zak op het rooster, op de derde plank, in de oven.
- Selecteer de Sous Vide functie op uw SteamPro® oven
.
- Stel de kooktijd in.
- Stel temperatuur in.
- Druk op START.
Tips en tricks
- Wij raden aan om rood vlees kort aan te braden in een pan of op de barbecue na gebruik van de Sous-Vide functie. Het geeft het vlees een knapperige korst
- Als je meerdere stukken gevogelte of vis in één zak kookt, plaats ze dan naast elkaar en niet op elkaar, om ervoor te zorgen dat ze goed gaar worden
- Maaltijdbereiding door gevacumeerd voedsel in te vriezen: plaats de sous-vide zakken rechtstreeks uit de vriezer in de oven bij gebruik van de Sous-Vide functie
Raadpleeg de handleiding voor meer informatie over jouw specifieke ovenmodel.
Jouw handleiding kan je hier vinden.
Nu weet je wat meer over sous-vide koken. Wil je de basis van koken met stoom nog eens opfrissen?
Was dit artikel nuttig?
Gerelateerde artikelen
- Display van mijn oven reageert niet op de bediening en het display is zwart
- Er stroomt water uit de oven wanneer de deur wordt geopend, naar beneden in de keuken na gebruik van Sous Vide-koken
- Storing - Roestvorming aan de binnenzijde van de ovenruimte
- Oven - Foutcode C1, C2, C3, C4
- Ik hoor een constante pieptoon / het display van mijn oven geeft 400 weer
- Connectivity - Hoe verbind ik mijn oven met de My AEG Kitchen app? (Video)
- Oven toont foutmelding F11 / F111 / F129
- Oven toont foutcode (F en nummer)
- Storing - De koelventilator van de oven draait de hele tijd
- Storing - De ovenklok knippert of de tijd geeft 00:00 weer (video)
Beoordeel jouw product
Jouw mening is belangrijk voor ons. We stellen alle feedback die we ontvangen op prijs en moedigen alle reviews aan zolang ze jouw ervaring met het product weergeven.