Er stroomt water uit de oven wanneer de deur wordt geopend, naar beneden in de keuken na gebruik van Sous Vide-koken
Kwestie
- Er stroomt water uit de oven wanneer de deur wordt geopend, naar beneden in de keuken na gebruik van Sous Vide-koken
Heeft betrekking op
- Stoomovens
Oplossing
1. Open na het kookproces de deur voorzichtig om te voorkomen dat er water op de meubels valt.
2. Gebruik een plaat en een handdoek om de vacuümzakken te verwijderen.
3. Droog de deur, de waterdruppelaar in de bodem en de holte met een zachte doek of een spons.
Laat de oven volledig drogen met de deur open.
4. Om het drogen te versnellen, kunt u de oven ongeveer 15 minuten opwarmen met hete lucht op een temperatuur van 150 ° C.
Oorzaak
- Koken met de Sous Vide-functie veroorzaakt restwater op de vacuümzakken en in de spouw.
Was dit artikel nuttig?
Gerelateerde artikelen
- Hoe brood en cake bakken met je AEG stoomoven
- Steamify® gebruiken op jouw AEG stoomoven
- Advies - Hoe stel ik de dagtijd in op mijn oven? (video)
- Katalytische reiniging gebruiken op jouw AEG oven
- Storing - Vocht in de ovenruimte en op de ovendeur
- Storing - Foutcode SAFE of hangslotsymbool op oven
- Oven geeft foutmelding F102 weer op het display
- Display van mijn oven reageert niet op de bediening en het display is zwart
- Storing - Roestvorming aan de binnenzijde van de ovenruimte
- Oven - Foutcode C1, C2, C3, C4