Hoe voedselafval beperken?
Oplossing

Hoe voedselafval beperken?
Wist je dat we 1/3 van al het voedsel dat we kopen, weggooien?
Wat als we afval in smaak zouden kunnen omzetten?
Kan voedselafval vermeden worden?
Ons afval kan worden onderverdeeld in drie categorieën: vermijdbaar, onvermijdelijk en mogelijk vermijdbaar.
Reduceren van voedselafval
61% van het afval kan 'vermeden' worden - voedsel dat opgegeten had kunnen worden als er een beter beheer was.
19% is 'niet te vermijden' - zaken als theezakjes en kippenbotten.
Recepten om voedselafval te beperken
20% van het voedselafval is 'mogelijk vermijdbaar'. Dit omvat voedsel zoals aardappelschillen, broccolistengels en snij-afval.
Door ze te integreren in je recepten en ze correct te bereiden, kan je deze alsnog opeten en ervan genieten. Smakelijk!

Was dit artikel nuttig?
Gerelateerde artikelen
- Storing - Foutcode SAFE of hangslotsymbool op oven
- Oven geeft foutmelding F102 weer op het display
- Display van mijn oven reageert niet op de bediening en het display is zwart
- Er stroomt water uit de oven wanneer de deur wordt geopend, naar beneden in de keuken na gebruik van Sous Vide-koken
- Storing - Roestvorming aan de binnenzijde van de ovenruimte
- Oven - Foutcode C1, C2, C3, C4
- Ik hoor een constante pieptoon / het display van mijn oven geeft 400 weer
- Connectivity - Hoe verbind ik mijn oven met de My AEG Kitchen app? (Video)
- Oven toont foutmelding F11 / F111 / F129
- Oven toont foutcode (F en nummer)